Sveriges Le Pen förskräcker 218 dagar

Björn Molin, moderat kommunalråd i Österåker, lovade rädda Europa från en ”välfärdsstat” av, som han ansåg, ”gigantiska proportioner”. Så började den här Brännpunktsdebatten, som jag härmed för min del avslutar. Jag berättade bara hur moderaterna brukar göra för att montera ned välfärden. Man skapar ett ekonomiskt moras helt enkelt, genom att höja utgifter och sänka intäkter, precis som man gjorde i Sverige de borgerliga regeringsåren 1976-1982 och 1991-1994 och just nu gör i såväl Stockholms läns landsting som i Skåneregionen. Det är med en sådan ansvarslös politik man öppnar för populismen och i dess förlängning fascismen.

Molins förakt för ”välfärd” och stöd till barnfamiljerna klargjordes i hans uttalande om ”marxtaxa” som ”sovjetiskt dopingmedel”.

Själv tyckte han att det var ”trist och ruttet” att behöva placera sitt eget barn i den kommunala barnomsorgen. Nu ondgör han sig över 1 maj-slagordet ”Tillsammans – Mot klyftor och egoism”. Björn Molin vill kanske ha ett samhälle präglat av ”alla mot

alla” ökade ”klyftor” och mer ”egoism”.

Molins separatistiska och lätt anti-EU-anstrukna retorik placerar honom långt ut på moderaternas högerflygel, rätt nära politiker som dessvärre får ökat stöd ute i Europa idag; Jörg Haider, Silvio Berlusconi, Ronald Schill, Pim Fortuyn, Filip Dewinter, Jean Mari Le Pen, Pia Kjaersgaard och Carl I Hagen.

har gått sedan tre svenska medborgare utsattes för sanktioner och fick sina tillgångar frysta. Hur länge ska bannlysningen pågå? Vad sägs om ett litet reseförbud och frysning av de inblandade statsrådens alla tillgångar?

99F

redaktör och författare

ledare och kultur

30.4 2002fi

Bror PerjusAftonbladet

Return to Top
Besök mig på Facebook