Vision Kanalstaden

I min hand har jag en färgglad broschyr med rubrik VISION KANALSTADEN. Jag och min kompanjon vill att någon som är insatt i bakgrunden till denna miserabla vision svarar på några viktiga frågor.

Vision är enligt uppslagsverket Focus synonymt med hallucination, hägring eller drömsyn. För mig och min kompanjon borde broschyren istället ha rubriken; HALLUCINATION KANALSTADEN.

Så gott som alla företagshus efter Båthamnsvägen och Sågvägen är raderade från bilden på framsidan av broschyren!

Att politiker och tjänstemän i Åkersberga snarare har som regel istället för undantag att strunta i äganderätt, lagfarna ägare och behovet av en positiv dialog med ortens företagare förvånar ingen längre. I media har jag läst att företagarna på Österskärsvägen ska tvingas bort med alla tillgängliga medel för att bereda plats för exklusiva insatslägenheter. Detta som jag trodde var omöjligt har bekräftats av mina vänner som har företag på platsen. Jag vill ställa några frågor här på bloggen, eftersom jag inte får svar från kommunens ansvariga politiker och tjänstemän;

Vem står bakom Visionen? 2. Var ska arbetsplatserna ligga i framtiden?  3. Är det lagligt att tvinga bort oss företagare från våra fastigheter för att bygga bostäder?  5. Vad kan vi göra för att stoppa denna dårskap? Vi vill gärna ha en levande debatt om detta här på bloggen eller gärna på något massmöte som anordnas av politikerna och då naturligtvis inte av de politiker som ligger bakom denna företagsfientliga vision. Till sist; vi var många som blev glada när Sågvägen äntligen började rustas upp. Nu har vi förstått att det inte var för företagen kommunen gjorde detta utan för dem som ska ha sina bostäder på våra företagstomter i framtiden. Fy för den lede.

Två mycket besvikna företagare i Åkersberga